Sociaal Spelen

Wat is Sociaal Spelen?

Sociaal Spelen werd in 2015 opgezet door een speler met de naam Ronny. Hij speelde aanvankelijk op zijn server met zijn collega's van werk en vrienden het spel ARK; Survival Evolved. Dit was in Mei 2015.


Ergens in de tweede week van Mei, de server van Ronny was toen net een week oud, kwam ik de server tegen en, omdat ik op zoek was naar een gezellige pve server in het Nederlands, besloot ik mijn geluk er eens te proberen. 
Dit bleek een schot in de roos. Ik ben gebleven en speelde er Ark met veel plezier. Ik heb mensen zien komen en gaan, heb zelf ook zo mijn geschillen gehad met een paar mensen. Maar niets wat op te lossen was.

Inmiddels zijn we weer een paar jaar verder, de groep bestaat voor het grote gedeelte nog altijd alleen heeft Ronny besloten om de leiding in handen te geven van iemand anders omdat hijzelf met zijn werkuren in de knoop zou komen als hij door zou blijven gaan met de server. En zo... Kwam Erza op de zetel van de groep en dat doet hij inmiddels ook alweer sinds 2018.
We hebben er enorm veel plezier. We spelen inmiddels ook niet alleen meer ARK maar ook Conan Exciles en Minecraft. Hoewel dat laatste, daar doe ik niet aan mee omdat... Nou ja laat ik het zo zeggen, ik en Minecraft zijn niet voor elkaar gemaakt LOL.

We hebben een eigen server voor alle ARK mappen, een server voor Minecraft en een server voor Conan Exciles. Dat is een behoorlijke onderhoud en daarin hebben we echt de zeer gouden know how en hulp van onze Techneut, Computerspecialist en Computerfanaat Dark_Obscurity.
We hebben een gezellige Discord server waar we uiteraard ook een voicechannel hebben. En daar wordt echt best wat afgekletst. Niet alleen over games... Maar ook gewoon de dagelijkse dingen, dingen die we meemaken en meer. 

Ikzelf heb de Twitch kanaal van Sociaal Spelen opgezet en vanaf hier hoop ik zo af en toe wel streams te organiseren. Streams waarin zo'n beetje de activiteiten van de Sociaal Spelen groep centraal staat. En dus zal je daar ook mee kunnen genieten van de mensen in de voice op de discord.

Een hele kleine intro voor de Twitch kanaal komt ook van mijn hand en daarin kan je de plezier horen die we daar met zijn allen hebben. 

Het voordeel is, dat als je een game hebt waar je in het verleden geen mensen voor kon vinden om samen mee te spelen, die wellicht wel in Sociaal Spelen in de groep zitten. Het is een kwestie van gewoon aangeven dat het je leuk lijkt om een bepaald spel met anderen te spelen, maar... stel je zelf voor, maak jezelf een beetje bekend onder de andere mensen in de groep. Dan is je kans het grootst dat je anderen uit die groep vind die het leuk lijkt om met jou mee te doen of... Jou uitnodigen met hun mee te doen. Je bent niet verplicht om in voice te komen, maar het helpt wel natuurlijk.
We hebben er zo'n beetje alle leeftijden vanaf 16 jaar. De oudste... ben ik :P 

Als je toch zelf eerst een beetje meer wil weten van de groep, dan kan je meekijken met de streams. Hoe dan ook... je bent altijd van harte welkom :)

Discord  Twitch  YouTube  E-Mail